A ProGrid tudománya

Progrid logo1991-ben a Saucony bemutatta a Grid technológiát a futócipők piacán.Ez a Hytrel-szálas Grid háló hasonlóan működik a futó számára, mint a teniszütő hálója, vagy mint egy ugrószőnyeg, elnyelve és csökkentve a becsapódást, így védve a lábfejet és az egész testet ezektől a terhelésektől. Így kínálva reagáló és stabil gördülést.A proGrid hasonló alapelvekre ls fizikára épül, mint a Grid, de közelebb van a lábhoz, így nyújt magasabb komfortot és párnázást, kompromisszumok nélküli alátámasztást és tartósságot. Az új ProGrid magába foglal egy új lapot, ami Respond-Tek névre hallgat. A Respond-Tek hab és szintetikus gumi keveréke, ami egy párnázó lapot alkot és válaszol minden egyes becsapódásra. Ezzel biztosít a futónak kiemelkedő élményt párnázottságban, a gördülés minden fázisában.

A futók számára áttörést jelentő termékek a Saucony legendát a kezdetektől kísérik, már 1977-től. A Saucony-t a Runners World fedezte fel, mint az ipar vezető termékét. Anno a Dove kapott kitüntetéseket. Mostanság, az aktuális kínálatból a Hurricane-t és az Omni-t ünnepelte az említett magazin.

ProGrd ábra

ASTM Standard becsapódás teszt magyarázata

A G-érték párnázottságra utaló mennyiség. Alacsonyabb érték jobban párnázott cipőt jelent.
A Maximális Tömörödés az anyag teljes vastagságának százaléka. Kívánatos, hogy az érték 40% alatt legyen.
Visszanyert energia az az érték, ami a sarok visszacsapódási tulajdonságát adja meg. Magasabb érték azt jelenti, hogy a középtalp kevesebbet tart meg a deformációból, azaz jobban visszanyeri eredeti formáját.

Azoknak, akiknek laposabb a lábboltozatuk, és lábfejük befelé dől, segít, és külön tartást biztosít a pronálás elleni stabilizásció.