Geometry of Strong

.Geometry of strongA Saucony®, Inc, a teljesítmény-centrikus atlétikai lábbelit és ruházati cikkeket forgalmazó, vezető globális cég, a márka eddigi legjelentősebb termék-kezdeményezését megvalósítva bejelentette a várva-várt Geometry of Strong™ technológia bevezetését, amely átütő fejlődést jelent a futók számára világszerte.

A Geometry of Strong™ termékskála teljes egészében újra tervezett, a saroktól a lábujjakig érő különbséget mutat be a márka három legkeresettebb modelljében: a Triumph 9, a Guide 5 és a Hurricane 14 típusokban.
A különbség átlagos 12mm-ről 8mm-re történő csökkentése ezekben a csúcseladást produkáló modellekben alacsonyabb erejű ütközést és erőteljesebb futólépést tesz lehetővé.
A Geometry of Strong™ kollekció a New York City Marathon Expo rendezvényén került bemutatásra az új Triumph 9 és a Guide 5. A Hurricane 14 piaci bevezetését 2012 tavaszára tervezik.

“Ezzel a forradalmi áttöréssel a világ legjobb futócipőit most még tökéletesebbé tesszük,” mondta Patrick O’Malley, a Saucony globális termékágazatért felelős alelnöke. “A márkát használó futóközösségtől kapott véleményeket ötvözve csúcstechnológiás Emberi Teljesítmény-vizsgáló és Innovációs Laboratóriumunk legújabb kutatásaival, felfedeztük, hogy a 8 mm-es, saroktól a lábujjakig érő különbség alkalmazása legkedveltebb futócipőink esetében kiváló irányíthatóságot, kiegyenlítést és felfüggesztést biztosít.

Ez az egyszerű megközelítés forradalmian új futásélményt nyújt; alig várjuk, hogy a futók megérezzék azt a hihetetlen különbséget, amelyre 8mm képes,” tette hozzá O’Malley.
“A díjnyertes, 4 mm-es különbséggel készült Kinvara® megalkotása során, kerestük a kihívás lehetőségét hagyományos futócipőink alapját illetően, a kaptafák 8 mm-es különbségre történő átalakításával,” mondta Spencer White alelnök, a Saucony Emberi Teljesítmény-vizsgáló és Innovációs Laboratóriumának vezetője.
“Ez az új dőlésszög ütközés során úgy pozícionálja a futó lábát, hogy nagyobb mozgásteret ad a kétfejű lábikraizom, gázlóizom és Achilles-ín területnek, ezáltal erőteljesebb futólépést tesz lehetővé.
Most már olyan cipőkínálatunk van, amely választási lehetőséget biztosít a futóknak a 0mm-es, 4mm-es, 8mm-es és 12mm-es különbségek között,” tette hozzá White.

Az újonnan megjelentetett Geometry of Strong kollekció tagjai a Triumph 9 modell, a márka premier-kategóriás, semleges párnázottsággal készült edzőcipője, valamint a Guide 5 és a Hurricane 14 stabil-kategóriás modellek. A Triumph és a Hurricane egyaránt rendelkeznek a márka három legfejlettebb technológiájával: POWERGRID™, IBR+ Outsole™ és SAUC-FIT™.
POWERGRID™

A díjnyertes technológia optimális párnázottságot és reakciókészséget biztosít
A teljesítmény-centrikus futósport 1991-ben ismerhette meg a márka GRID™ elnevezésű technológiáját, amely örökre megváltoztatta a Saucony cipők jövőjét. Ez az innovatív megoldás párnázott, reaktív futást eredményezett és megteremtette a ProGrid™, mára pedig a POWERGRID™ alapjait.

A POWERGRID™ a Saucony díjnyertes GRID® technológiájának és a márka új, szabadalmaztatott POWERfoam™ habvegyületének kombinációja, amely páratlan párnázottságot és reakciókészséget biztosít minden lépésnél.

A POWERfoam™ ellenállóbb és párnázottabb, mint a hagyományos EVA (etil-vinil-acetát), csökkenti a rétegeket, miközben kivételesen kellemes futásélményt biztosít.

IBR+ Outsole™

A szabadalmaztatott vegyület varázslatos országúti futásérzést nyújt.
A Saucony új – a POWERGRID™ technológiával összhangban működő -, befecskendezéssel fújt gumivegyülete 33 %-kal könnyebb súlyú a hagyományos eljárással fújt guminál. Az IBR+ bizonyítottan kétszerannyi energiát képes elnyelni, mint a hagyományosan fújt gumi, fantasztikus és hosszantartó párnázottságot biztosítva a lábfej első részének.

SAUC-FIT™
A dinamikus illesztő rendszer ultrabiztonságos futást garantál.

A Saucony® egyedi SAUC-FIT™ technológiája, amely a lábat a középső talphoz rögzíti, olyan fejlett illesztő rendszer a cipő felső részében, amely nemcsak stabilan tartja a láb középső részét a felülethez, hanem a sarkat is biztonságban és kényelemben tartja.

A SAUC-FIT™ rendszert arra a célra fejlesztették ki, hogy lehetővé tegye, hogy a cipő felső része aktívan alkalmazkodjon a futó lábának alakjához, ezzel jobb illeszkedést eredményez, miközben csökkenti a nem kívánt mozgást. A SAUC-FIT™ a futó számára további fűzési opciókat kínál, amellyel megvalósítja a tökéletes illeszkedést az adott egyén lábához.

Mindhárom cipő rendelkezik Comfortride+ talpbetéttel és SRC (Super Rebound Compound – kiváló visszapattanó tulajdonságokkal rendelkező vegyület) ütközési zónával.
A különleges nyitott cellaszerkezetű hab talpbetét nemcsak felszívja a nedvességet a lábról, hanem olyan lágy memóriahab réteggel is illeszkedik a lábhoz, amely kivételes kényelemérzetet és teljesítményt eredményez, amikor belelépünk a cipőbe.

Az SRC ütközési zóna biztosítja a lökéscsillapítást és beállítja a lábat az egyenletes átmenethez a saroktól a lábujjakig.